OTO MÓJ BLOG O SZYCIU I O ŻYCIU... BO UWIELBIAM ZASZYWAĆ SIĘ TWÓRCZO...



sobota, 29 września 2012

sos pomidorowy

od 3lat robię:)
i zawsze wychodzi pyszny:)
pycha:)
z 7kg pomidorów wyszło 20słoiczków:)
i będzie z tego 20 pysznych spaghetti:)

pozdrawiam
szWaczka

10 komentarzy:

Joanna Krzak pisze...

aż mi się jeść zachciało...uwielbiam sosy pomidorowe, wogóle pomidory kocham.

Unknown pisze...

mniami mniami ;)Uwielbiam pomidory , ja już robiłam przetwory z pomidorów ale zostały od razu zjedzone O.o Do Twoich pewnie też bym się dossała ;p wyglądają pysznie. Pozdrawiam

szWaczka pisze...

dwa słoiki zjedzone od razu:) jeden się otworzył więc też zjedzony:) zostało na zimę tylko17słoików:) chyba do zimy nie dotrzymają:) jutro zabieram się za patisona:)

nikki27 pisze...

strefa sporządzania przetworów jest jeszcze dla mie tajemna, ale myslę, ze niedlugo rozwinę się także w tym kierunku;)

Dalwi Szyje pisze...

A zdradź jak go robisz? Co dodajesz do pomidorów?

szWaczka pisze...

-na 5kg pomidorów 5 średnich cebul
-pomidory ze skórkami pokrojone byle jak z pokrojoną cebulą gotować 1h, potem
-sól, pieprz-na oko
-5liści laurowych,
-ziele angielskie w proszku (żeby było łatwiej i bez kuleczek),
-3łyżki cukru
-gotować 3h aż odparuje, wyjąć liście laurowe
-dodać jedną główkę czosnku
-jak wystygnie zmiksować
-zagotować znów i przelać do słoiczków wrzący sos
-ja słoiki tylko napełniam, mocno zakręcam i stawiam do góry nogami:)
-1 na 20 mi się rozszczelni:)
-gotowe

Karola pisze...

Kocham pomidory! I wszystko co pomidorowe! I załamuję się, bo dobre pomidorki właśnie się kończą... Aby do wiosny! :)

Rasz pisze...

masz zdrowie kobito - podziwiam i szacun:)))

Anonimowy pisze...

hej, jak pojedziecie do nas to weź jeden słoiczek;) bc

Dorota Kępa-Kurek pisze...

mmm właśnie bym teraz skosztowała:)